Gå til innholdet
Medlem av Elkonor — din landsdekkende elektrikerkjede
Nobø Energy Control på mobil merket med Best i test

Foto: Nobø

Spar 25 % på god varmestyring

Av utgiftene til strøm har du mest å spare på god varmeregulering. Nobø Energy Control er skreddersydd for nettopp det.

Ny smartteknologi, nye apper og styringsløsninger lanseres i et rasende tempo. For mange kan det bli i overkant mye å sette seg inn, og man har verken et ønske eller behov for å gjøre hele huset om til et smarthus. Derfor er det viktig å tenke smarte løsninger istedenfor smarthus. Hvilke løsninger har du behov for? Hvor vil du spare mest?

I følge Enova utgjør oppvarming omtrent 55 prosent av det årlige strømforbruket til en gjennomsnittlig husholdning. Dermed er det her nordmenn flest har størst potensial for å spare. Nobø Energy Control er et rendyrket, norskutviklet varmestyringssystem du installerer på mobil eller nettbrett.

– For hver grad du senker temperaturen, bruker du 5 % mindre i strøm.

 

Det forteller produktsjef Arne Hoseth i Glen Dimplex. De står bak Nobøs brukervennlige og enkle app som styrer både gulvvarme og panelovner.

– Nobø Energy Control er en enkel inngangsport til smarthusverden som vil gi brukerne gode strømsparingsmuligheter.

Nobø Energy Control får du hos din Elkonor-elektriker.

Best i test

Karakteren 9 av 10 på tek.no

Nobø Energy Control ble kåret til Best i test av tek.no i 2018 fordi appen er enkel og brukervennlig. Etter at Nobø lanserte Energy Control har det blitt stille på supportdesken.

– Vi får omtrent ingen henvendelser lenger til support angående selve appen, det tyder på at den er brukervennlig og intuitiv for de aller fleste, uansett alder og teknisk kompetanse.

Nobø Energy Control egner seg primært til boliger og mindre næringsbygg og er ideell for eneboliger, leiligheter, hytter, barnehager, mindre hoteller og skoler.

Hvem har nytte av et varmestyringssystem?

– Har du flere enn to ovner er det bedre å ha et styringssystem enn å brukere timere på hver enkelt ovn.

Har du en Nobø-panelovn er det enkelt å koble den til styringssystemet. Nobø tilbyr også gulvvarmeprodukter som kan kobles til samme system. Det inkluderer både varmekabler, varmefolie og varmematter. Elektrikeren din kan være behjelpelige med riktig plugin som kan monteres på eldre Nobø-ovner og dermed gjøre dem topp moderne.

Du velger selv hvordan du vil regulere varmen i boligen – enten du ønsker å regulere ovnene hver for seg eller sette opp ulike soner i boligen avhengig av bruk.
– Via appen på mobil eller nettbrett kan du regulere varmen i boligen uansett hvor du befinner deg. Det beste er å sette opp automatisk styring basert på bruk. Når alle sover eller er på jobb, kan varmen skrus ned, for dermed å skrus på igjen før du står opp eller kommer hjem. Reiser du bort en helg, kan du skru ned varmen i hele boligen med enkle grep.

– Fordelen med elektrisk varme er at den responderer raskt. Det blir raskt både avkjølt og varmt igjen. Dermed får du gunstig effekt fort, og det er lett å spare penger uten at det går på komforten løs.

 

Snakk med nærmeste Elkonor-elektriker om Nobø Energy Control.